Jadłospis 15.02- 19.02
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
Ponied. 15.02.21 |
bułka z masłem, szynka, talerz warzyw, kawa, herbata, jabłko (gluten, mleko) |
zupa kalafiorowa z ryżem z lanym ciastem, filet z indyka, sałatka z czerwonej kapusiu, ziemniaki, woda/sok owocowy (seler, gluten)
|
kisiel, pomarańcza, chrupki kukurydziane
|
wtorek. 16.02.21
|
chleb wiejski z masłem, ser żółty, mleko/ herbata, gruszka, marchewka (gluten, mleko)
|
zupa jarzynowa z lanym ciastem pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, woda/sok owocowy (seler, gluten)
|
Actimel , weka z masłem, jabłko (gluten)
|
środa 17.02.21 |
bułka grahamka z masłem, wędlina, talerz warzyw, kawa, herbata, mandarynka/ jabłko (mleko, gluten)
|
zupa fasolowa z wędliną i z ziemniakami, ryż z truskawkami, woda/sok owocowy (seler, gluten)
|
chleb z masłem, jajko, szczypiorek, herbata (gluten)
|
czwartek 18.02.21 |
serek „Danio”, rogalik z masłem, kakao, herbata, jabłko, marchewka (mleko, gluten)
|
zupa pomidorowa z makaronem, gulasz wołowy, kasza, ogórek kiszony, woda/sok owocowy (seler, gluten) |
banan, wafelek Bakoma (gluten)
|
Piątek 19.02.21 |
„szwedzki stół” (mleko, gluten, jajko) |
zupa krem z selera z pieczywem, paluszki rybne, kapusta zasmażana, ziemniaki, woda/sok owocowy (seler, gluten, jajko) |
Tort urodzinowy, sok, owoce (gluten)
|
Napoje do posiłków słodzone są miodem naturalnym.
Między posiłkami podawana jest woda.
Owoc do śniadania podawany jest ok. godz. 10.00