Jadłospis

Jadłospis 15.02- 19.02

 

 

śniadanie

obiad

podwieczorek

Ponied.

15.02.21

bułka z masłem, szynka, talerz warzyw, kawa, herbata, jabłko

 (gluten, mleko)

zupa kalafiorowa z ryżem z lanym ciastem, filet z indyka, sałatka z czerwonej kapusiu, ziemniaki,  woda/sok owocowy

(seler, gluten)

 

kisiel, pomarańcza, chrupki kukurydziane

 

wtorek.

16.02.21

 

chleb wiejski z masłem, ser żółty, mleko/ herbata,

gruszka, marchewka

 (gluten, mleko)

 

zupa jarzynowa z lanym ciastem pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, woda/sok owocowy

(seler, gluten)

 

Actimel , weka z masłem, jabłko

(gluten)

 

 

 

środa

17.02.21

bułka grahamka z masłem, wędlina,  talerz warzyw, kawa, herbata,

mandarynka/ jabłko

(mleko, gluten)

 

zupa fasolowa z wędliną i  z ziemniakami, ryż z truskawkami,

woda/sok owocowy

(seler, gluten)

 

chleb z masłem, jajko, szczypiorek, herbata

(gluten)

 

czwartek

18.02.21

serek „Danio”, rogalik z masłem, kakao, herbata, jabłko, marchewka

(mleko, gluten)

 

zupa pomidorowa z makaronem,   gulasz wołowy, kasza, ogórek kiszony, woda/sok owocowy

 (seler, gluten)

banan, wafelek Bakoma

(gluten)

 

Piątek

19.02.21

„szwedzki stół”

(mleko, gluten, jajko)

zupa krem z selera z pieczywem,   paluszki rybne, kapusta zasmażana, ziemniaki, woda/sok owocowy

(seler, gluten, jajko)

Tort urodzinowy, sok, owoce

(gluten)

 

 

Napoje do posiłków słodzone są miodem naturalnym.

Między posiłkami podawana jest woda.

Owoc do śniadania podawany jest ok. godz. 10.00